Žohari - svijet koji ostaje - izložba

26.10.2017. - 26.06.2018.

Hrvatski prirodoslovni muzej Vas sa zadovoljstvom poziva na izložbu

Žohari - svijet koji ostaje

koje je otvorena u Hrvatskome prirodoslovnom muzeju, Demetrova 1, u četvrtak, 26.10.2017. u 19 sati
***
Na trenutak zaboravimo dane kada nam je jutarnju kavu ili popodnevno odmaranje pokvarila prisutnost jednog malog živog bića na kojeg se manje više svi zgražamo. Zaboravimo i to odakle dolaze, što rade i kako se hrane te ih na tren promotrimo kao organizme koje je priroda dizajnirala da im naše zgražanje apsolutno ništa ne znači jer njihov svijet je bio tu puno prije nas, preživio puno veće kataklizme, a bit će tu i poslije nas.

''Žohari - svijet koji ostaje'' naziv je izložbe na čije Vas svečano otvorenje srdačno pozivamo 26. listopada 2017. u 19:00 sati u prostorijama Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja. Do sada ste ih gledali kao štetnike koji su nepoželjni gosti u vašim prostorijama, a sada imate priliku vidjeti izbliza i naučiti kako i zašto su žohari na Zemlji preživjeli više od 320 mil. god. i zašto autori izložbe dr. sc. Iva Mihoci, Petar Crnčan, dr. sc. Vlatka Mičetić Stanković i Mirna Klaić smatraju da je svijet žohara tu da ostane i puno poslije nas.

***
Izložbu su financijski omogućili Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.